Povestea unei istorii pierdute

Ii Breaza de Anda Mănescu este brandul ca a redat strălucirea iilor de Breaza. Până în anul 1990 Breaza era principalul producător și exportator de ii al țării. Acestea sunt cunoscute la nivel mondial și purtate cu mândrie de multe personalități ale lumii. Noi am reușit să le readucem în atenția lumii și ne mândrim cu o istorie atât de fascinantă. Fir cu fir am descoperit o istorie ascunsă, uitată transmisă de străbunii noștrii în simboluri cusute cu acul pe pânză. Iile spun o poveste, iile ne redau energia, vitatitatea și atrag binele în viața noastră.
Pânza fină, diafană și broderia în fir de mouline sau mătase se regăsesc doar în aceste locuri, făcându-le unice în lume. Valoarea unei ii nu se pierde niciodată, din contră, cu cât este mai veche cu atât este mai valoroasă.
Suntem producători de ii, costume populare românești și haine cu broderie manuală. Pentru ii și costume respectăm cu sfințenie modelele autentice moștenite de la bunici și scoatem la lumină semnificația.
Fiecare ie este cusută manual fir cu fir pe pânza topită din bumbac, cu dragoste și pricepere.
Totodată ne-am jucat cu broderia și am creat modele moderne de rochii si bluze cu broderie manuală.

IA se alege cu sufletul!

 IA de Breaza cu o vechime egală cu istoria acestor locuri, a ajuns îmbunătățită și transformată în funcție de timpuri până în zilele noastre. A avut perioade de glorie și decăderi, țcu toate acestea astăzi este purtată cu mândrie și ridicată la rang de artă.

Totul la o IE se face manual, cu migală și atenție. Broderia cu fir de bumbac sau mătase se coase în circa 30 de zile, fiecare ie având circa 44.000 de împunsături și 170 de fire scoase (Exemplu pe modelul Steaua cu 16 țăpi mânecă lungă).

Fiecare model are energia și echilibrul său dând purtătoarei o stare de bine și armonie.