Terapia prin cusătură

Cusătura și lucrul manual în general, este o artă, care liniștește sufletul și relaxează capul, dar și o metodă de exprimare la care multi oameni (în general femei) tind să se întoarcă.

Uneori vorbele sunt greu exprimate, de teamă sau rușine, iar o exprimare non-verbală face lucrurile mai simple și le armonizează. Astfel avem cusătura, care este un domeniu vast, cu o paletă variată de nuanțe.

În momentul când ai luat acul în mână, imaginația își face treaba, nu e nevoie de concentrare sau efort, modelele curg în urma acului și povestea se scrie. Astfel speranțele crează destinul.

Odată cu trecerea timpului povestea rămâne iar noi o interpretăm în funcție de culori și simboluri, așezare pe pânză.

Nu este o metodă de terapie recunoscută, dar cu siguranță este printre primele practicate. Cusătura este forma de exprimare cunoscută din cele mai vechi timpuri.  sunt foarte multe femei care când simt puțină supărare pun mâna pe ac și varsă tot necazul. O recomand cu drag, dat fiind că în urma acului rămâne o artă, iar sănătatea dumneavoastră fizică și psihică se va îmbunătăți.

Veți afla liniștea și pasiunea creației. Când cusătura este gata mândria și fericirea sunt fără cuvinte.

Copii își dezvoltă abilitățile, imaginația și îndemânarea. Învață să creeze. Facem ateliere de creație cu copii de grădinită și le vedem dezvoltarea.

Cusătura este una dintre cele mai vechi forme de exprimare. Înainte de litere și cifre au fost formele pictate. Acele forme aveau înțelesuri și spuneau povești. Straiele moștenite din strămoși au mister și spun povestea fiecăruia.

Pentru fiecare o clipă de relaxare înseamnă mult, iar cusătura te rupe de rutina zilnică și te transpune în altă lume, o lume unde formele prind viață  și spun povești.

Cusătura de la goblen până la lucrul pe pânză, a fost proncipala formă de terapie și exprimare pentru femei.

Anda Mănescu

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *